Caleffi Dn15 6 Bar Emniyet Ventili 311460
Caleffi Dn15 6 Bar Emniyet Ventili 311460
Caleffi Dn15 6 Bar Emniyet Ventili 311460
Caleffi

Caleffi Dn15 6 Bar Emniyet Ventili 311460

0 Değerlendirme
Ürün Açıklaması

CALEFFİ ÜRÜNLERİ KATALOG: https://drive.google.com/file/d/1Lm1P-8I01g82jyCwbXJwuVNhWBQDJyC2/view?usp=sharing 



+Emniyet Ventili Ne demektir, Nedir? Ne İşe Yarıyor?

Basınçlı bir kapta veya sistem basıncının, bir sebeple, ayarlanan düzenek basıncının veya ayarlı en üst çalışma basıncının üstüne yükselmesini engel olan güvenliği sağlayan armatürlere emniyet ventili denir.

 

Emniyet ventilinin ilk öncelikli vazifesi; sistemdeki fazla basınçlı olan akışkanı veya sıvıyı tahliye edip düzeneği randımanlı hale getirmek, yerleşkedeki can ve mal güvenliğinin tedbirini aldırmaktır.

 

Şu anda basınç, sıcaklık ve debi gibi sıvı ya da akışkan sistemlerindeki faktörleri kontrol etmek için birçok elektronik sistemler, pnömatik ve hidrolik cihazlar bulunmaktadır. Bu devrelerin verimli çalışabilmesi için elektrik, güneş enerjisi ve basınçlı hava tarzında enerji üreticilere gereksinim duyuluyor. Emniyet valfi, enerji kesintisinin olduğu zamanlarda bile çalışmalıdır. Bu sebepten dolayı emniyet ventili, tek enerjinin sistemdeki sıvı veya akışkan olacak tarzda şekillendiriliyor.

 

Verimli Emniyet Ventili Nasıl Olmalıdır?

Verimli emniyet vanası, önceden belirlenen basınç ayarında açılmalı, tercih edilen yüksek miktardaki basınçta en verimli kapasiteye ulaşıp ve akışkan  basıncı normal- güvenli bir düzeye geldiğinde kapanmayı sağlamalıdır. Emniyet ventilleri imal edilirken sistemlerde kullanılacak bütün akışkanlarla uyum içinde olacak şekilde üretilmelidir. Aynı zamanda ergonomik ve fiyat performansı da uygun olmalıdır.

 

 

Emniyet Ventili Kullanım Alanları Nelerdir?

Emniyet ventil grupları; akışkanlar, kimya endüstrisi, petrokimya, enerji üretim santralleri, rafineriler, endüstriyel makineler, buhar proses makineleri, polimer sanayi alanı, su ve sıvı dağıtım sistemleri, basınçlı kaplar ve ısıtma-soğutma sistemleri, kazan üretim sanayi alanlarında genellikle kullanım alanları mevcuttur.

 

 

 

Güvenlik Malzemeleri: Emniyet Ventil Çeşitleri

Güvenlik ürünlerinin başında gelen ürünlerden biri de emniyet ventilleri olup, birçok alanda kullanıldığı için çok önem arz etmektedir.

 

Emniyet ventilleri; basınçlı sistemlerde akışkan ve proses sistemlerinde  kullanılan geleneksel ve modern cihazlardır. Amacına uygun tasarlanıp üretimi yapılmış bu ekipmanlar güvenlikli bir sistem olanakları sunar.

 

Emniyet Ventili ve Vanası Ne Şekilde Çalışır?

Emniyet ventil ve vanalarında çalışma şekli, akışkan madde normal sistem basıncı ile çalışıyorken kapalı konumda olmalı. Akışkan hattı basıncının, set basıncı değerlerine gelmediği zaman zarfında da kapalı konumda kalmaya devam etmelidir. Düzenekte herhangi bir sebepten dolayı hızlı basınç yükselmesi olursa, bu durum emniyet ventilindeki set basıncı konumuna  ulaştığında, emniyet ventili kendisini düzenekten aldığı etkili basınçla mekanik bir şekilde uyarır ve oluşmakta olan ani basınç dışarı atılır.

 

Diğer bir ifadeyle; emniyet ventilleri, önceden kurulan set basıncı konumuna ulaşan akışkan basıncı oluşunca, vana veya ventil kendini uyarır ve akışkan tahliyesi yapılır. Akışkan basınç değerinin, set basıncı değerinin altında bir konuma düştüğünde ise vanalar kendini otomatik kapatıp güvenliği sağlamış olurlar. Vana açılıp kapatma işlemlerini kendi üretim yapısındaki sistemle otomatik yapar. Bunun için başka ekipmanlara ihtiyaç duyulmaz. Böylelikle  tam güvenlik tedbirleri alınmış olup meydana gelebilecek hasarın önüne set çekilmiş olur.

 

 

Emniyet Ventil ya da Vanası Akışkanlarda Niçin Kullanılmaktadır?

-Basıncı belli olan akışkan ve proseslerde, aniden basıncın yükselmesinin önüne geçip sistemi korumak için.

-Akışkanlardaki anormal basıncı, normal basınç düzeyine indirerek hasar ve zararları önlemek için.

 

Emniyet Vana veya Ventillerinin kullanıldığı alanlar nerelerdir?

Genel olarak:

 

Buhar geçen hatlarda,

Su transfer hatlarında,

Yakıt, Yağ Düzeneklerinde,

Kızgın Yağ transfer hatlarında,

Oksijen, Nitrojen, gibi kimyasal maddelerin hatlarında,

Basınçlı Hava Transfer Hatlarında

Besleme hatlarında, besleme suyu ve de kimyasal besleme cihazlarında,

Isıtma- Sağlıkla ilgili ekipmanlarda,…

 

Emniyet Ventili Kullanan Sektör ve Fabrikalar Nelerdir?

Genel olarak;

-Enerji Üretim Santrallerinde,

-Petrokimya Tesislerinde,

-Kimya Uygulamalarında,

-Tershane İşletmelerinde veya Fabrikalarında,

-Konvansiyonel / Nükleer Enerji Santrallerinde,

-Metalurji araştırmaları ve işletmelerinde,

-Kağıt üretim tesisleri ve kağıt fabrikalarında,

-Gıda endüstrisinde ve gıda sanayisinde,

-İlaç endüstrisi ve ilaç sanayisinde,

-Su Arıtma sistemlerinde ve cihazlarında,

-Tekstil fabrikalarında, tekstil üretim tesislerinde,

-Ambalaj üretimi sanayisi ve ambalaj imalathanelerinde,

- Ar-Ge Projelerinde

-Endüstriyel alanlarda,

-Domestik alanlarda,…




+-EMNİYET VENTİLİ NEDİR, EMNİYET VENTİLİ FİYATLARI, CALEFFİ EMNİYET VENTİLİ SATAN YERLER, İTALYAN ÜRETİMİ EMNİYET VENTİL ÇEŞİTLERİ, CALEFFİ BAYİLERİ VE BAYİ LİSTESİ, CALEFFİ KATALOG VE ÜRÜN FİYAT LİSTESİ PDF, UCUZ VE KALİTELİ EMNİYET VENTİLLERİ, CALEFFİ İLETİŞİM TELEFON ADRES BİLGİSİ, EMNİYET VENTİLİ NE İŞE YARAR?, ISITMA-SOĞUTMA-HAVALANDIRMA VE HVAC SİSTEMLERİ, CALEFFİ İSTANBUL ANKARA İZMİR,..UŞAK,HATAY, YALOVA,GEBZE,KOCAELİ,SAKARYA,..


Kargo & İade

Kargo ve İade Bilgileri

Kargo Süreci:

Teslimat Süresi: Siparişiniz, iş günleri içerisinde 24 saat içinde kargoya teslim edilir. Ürününüzün teslim süresi, sipariş verdiğiniz bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Genellikle kargo süreci 2-5 iş günü arasında tamamlanmaktadır.

Kargo Takibi: Kargo firması tarafından size bir takip numarası sağlanacak. Bu numara ile siparişinizin güncel durumunu kolayca takip edebilirsiniz.

Kargo Ücreti: Ücretsiz kargo kampanyası  haricinde 500 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsizdir. 500 TL altındaki siparişler için standart kargo ücreti uygulanmaktadır.

İade ve Değişim:

İade Süresi: Ürünlerinizi, teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

İade Koşulları: İade edilecek ürünlerin kullanılmamış, orijinal ambalajında ve etiketleriyle birlikte olması gerekmektedir. İadenin geçerli sayılabilmesi için bu koşulların sağlanması zorunludur.

İade Süreci: İade talebinizi web sitemiz üzerinden ya da müşteri hizmetlerimizle iletişime geçerek kolayca başlatabilirsiniz. İade işlemleri için kargo ücreti müşteriye aittir.

Önemli Notlar:

Hasarlı veya yanlış ürünlerde kargo ücreti tarafımızca karşılanacaktır.

İade ve değişim süreçleriyle ilgili herhangi bir sorunuz olursa, lütfen müşteri hizmetlerimizle iletişime geçin.

Müşteri memnuniyeti bizim için en önemli önceliktir. Herhangi bir sorun yaşamanız durumunda, size en iyi şekilde yardımcı olmak için buradayız.

Müşteri Değerlendirmeleri

Image

Hızlı Sevkiyat

14.00 öncesi verdiğiniz siparişler aynı gün kargoya teslim edilir.

Image

Profesyonel Destek

WhatsApp hattıımızdan bize hızlıca ulaşın.

Image

Güvenli Ödeme Seçenekleri

Çeşitli ödeme yöntemleriyle güvenli ve kolay alışveriş imkanı.

Image

Kaliteli Ürün Garantisi

Yüksek standartlarda üretilmiş, kalite kontrolünden geçmiş ürünlerin garantisi.

İlgili Ürünler